Hänt sen sist..

Nu har de kommit

2014-02-25

Nu har Disas och Yorkers valpar kommit, Disa har varit väldigt tapper och duktig. Efter att hon haft sammandragningar länge och det kommit en tom blåsa så blev hon väldigt lugn. Tillslut ville jag inte sitta här och vänta utan Helena följde med mig till Ultuna. 

Väl där utan att det hänt mer på vägen blev hon undersökt och fick dropp, på röntgen såg de två som inte var på väg ens, men hon var öppen och hade gröna flytningar, glycos och kalk värdena var ok. Trots allt detta visade hon fortfarande inga tecken på att vilja föda, de togs beslut om snitt och vi fick börja en orolig väntan. Lever valparna fortfarande? Vi var båda hungriga och det var länge sedan vi ätit, som tur var hade Helena fått med sig lite äpplen och Coca cola, det har nog aldrig smakat så gott som då! Efter en dryg timmes väntan kom de med två tikvalpar, vi lånade en våg och den ena vägde 150 gram och den andra 170 gram. 

Här ligger de i valprummet på Ultuna under värmelampan och väntar på att mamma ska kvickna till lite.

En lite närmare bild på underverken.

Disa har verkligen varit jätte duktig och så fort det slutade snurra i hennes huvud har hon tagit hand om sina valpar.

Nu ska de få lugn och ro för återhämtning, men hon har både ätit och druckit flera gånger sedan vi kom hem och valparna är lugna och tysta vilket tyder på att de blir väl omhändertagna av mamma Disa.

Veterinären berättade när hon kom innan vi fick åka hem att båda valparna hade legat på samma sida, så de hornet hade varit så fullt att det inte gav utrymme för värkarbetet. Glad att jag åkte när jag gjorde!

Ha en fortsatt bra dag!

 

Antal kommentarer: 9

2014-02-25 12:42:08 - Laila, E-postadressen är dold

Hejsan! GRATTIS lilla Disa till jätte fina flickor, ja även till matte ett stort GRATTIS! Hoppas allt är bra med både 2-benta och 4-benta vänner. Ha en underbar fortsättning på dagen och var rädd om er. Kramar i massor till er alla. (heart)(heart)(heart) Saknar er otroligt mycket (flower)(flower)(flower)

2014-02-25 12:49:19 - sari

Skönt att allt gick bra tillslut vulka sötnosar ♥♥♥♥♥

2014-02-25 14:54:46 - Helena, E-postadressen är dold, www.queencobra.se

Massa grattisar till de två underverken (heart)
Det var bara kul att kunna vara till lite nytta! Vi fick en riktig helkväll (inlove)
Disa var en superstar (star)
Kraam (heart)

2014-02-26 08:36:52 - Anette Boström, E-postadressen är dold

Grattis och bra jobbat Madeleine och Helena!
Bra gjort att följa magkänslan. Önskar att alla kennelägare var lika seriösa och omsorgsfulla som du (heart)(heart)(heart)

2014-02-26 11:12:34 - Madeleine

Disa och jag tackar för alla lyckönskningar :)
Kramar till er alla! (heart)

2014-02-26 11:16:06 - Ingrid i Brunnsvik

GRATTIS(flower) Vilken dramatik. Sitter med en klump i halsen och en tår i ögat över att allt gick bra till slut. Duktiga Disa(heart) Instämmer helt i Anettes kommentarer(star) Jag känner mig trygg som har både Tindra och Famie från din uppfödning.
Kramiz(heart)

2014-02-26 13:43:03 - Lisbeth, E-postadressen är dold, www.carall.se

Grattis Madde till dom nya valparna. Kram:)(heart)

2014-02-27 01:40:33 - Marianne, E-postadressen är dold

Massor med grattis och bra jobbat! (flower) Yorker är stolt över sina flickor! (inlove)Jättefina! Hans matte är också nöjd! (heart)(heart)(star) Kram till er alla!

2014-03-02 10:29:02 - Madeleine

Tack Ingrid, Lisbeth och Marianne!
Skönt att höra Ingrid att du känner så, blev lite ororlig över om jag skrämt dig helt när det blev snitt. Jag har precis haft valpmys och tagit nya bilder som jag tänkte lägga upp nu. Ha en fortsatt bra söndag och kramar till er alla! (heart)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)