Hänt sen sist..

Härlig helg!

2012-09-03

Vi har varit på hundutställning i Högbo i helgen. Vädret fanns de mycket att önska om, på fredagen regnade det något otroligt. Utställningen började på fredagen så en del ringar var gyttjepölar på lördagen. Vi fick en fin ring till pudlarna. På lördagen kom jag dock med andan i halsen och pudeln under armen, inte ens en borste fick jag med mig. Lyckades bara få upp en toffs :) ingen snygg topline där inte.

I Kritiken står det:

Feminint huvud. Bra ögon. Trevligt uttr. Ngt kort hals. Bra rygg lite sluttande kors. Bra päls o färg. Rör sig ok.

Exellent placering 1

Domare Stafberg Carl Gunnar


Vi hade lånat  husbil av Sari o Danne, så vi promenerade alla hundarna i det blöta vädret, de som fick gå längre fick regnkläder på.

Promenad i högbo

Tussan och Brownie blev allas favoriter i sina regnkläder. Men alla hundar har uppfört sig otroligt bra, för tussan kom när hon hade rymt och jag ropade på henne. 

När vi tittade på finalen såg jag en ras jag inte sett förrut, de var en Rysk svart terrier, men den var gigantisk...

Rysk svart terrier

Det ser ut som en enorm Schnauzer fast med pudel päls, de skulle inte förvåna mig om den vägde  90 kilo. Man kanske ska ha en sådan som vaktar hemma.

Ska googla lite om rasen. Vann BIS på lördagen gjorde en otroligt vacker svart storpudel.

Blev bjudna på mat av Bästa Anna som stod med husbilen bredvid oss på kvällen. Anna hade även Maria med sig som föder upp Chihuahua och blev BIR på lördagen. Stämningen var på topp!

Vaknade på söndagen av strålande solsken, tänkte positivt om vilken bra dag de ser ut att bli :)

Fick en visning av Conny hur man sätter upp toplinen, men jag lyckades inte med det. Så hon hjälpte mig när jag kom till ringen. Jag fick även en lektion av hennes man Henning hur man ställer upp pudel. Så trots att jag kände mig bättre rustad idag, så blev det Very good i bedömningen.

I kritiken står det:

Bra huvud och uttryck. Mörka fina ögon. Bra hals. upprätt i skuldran. Bra kropps djup o kropps volym. Rak överarm. Knappt vinklad bak. Rör sig utan kraft och ostabilt. Väl visad.

Domare Skaar Torbjörn

Very good plac 1

Men jag fick mycket bra tips av kollegorna så nu ska här tränas till Åland.

Vi tittade på Yorkshireterrier i dag som hade bytt ring, de var fyra som kom. Anna med min uppfödning Sidesvans Doll. Hon blev tvåa med ck så det är kul. Det blåste isvindar vid den ringen, kommer lite dugg regn av och till med. Anette kom med Zita och Belle så vi minglade lite med hundarna och tittade på finalerna idag med. Det blev storpudel svart som vann BISet idag med och då visade de sig att den vunnit alla tre dagar, så den hade ingen konkurrens om Supreme BIS. Grattis!

När vi sedan kom hem, ekade de i huset när ungdomarna nu flyttat hem ifrån.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)