Yorkshireterriern är en dvärghund som numera tillhör terriergruppen. (grupp 3).

Den ska vara kvadratisk, ha en stram hållning, ett högt buret huvud och ha en självmedveten uppsyn.  Den silkeslena pälsen ska vara lång och rak. Den kammas med en bena som sträcker sig från huvud till svansspetsen. Yorken har två väl avgränsade färger, stålblå och en gyllene tanfärg. Den blå ska sträcka sig från nackknölen till svansspetsen. På huvud, ben och front ska färgen vara en gyllene tanfärg. Huvudets hår ska vara ljusast på hjässan, mörkare på sidorna och mörkast på öronen.

Rasen är konstruerad för drygt 100 år sedan, efter ett hemligt recept. Man utgår ifrån att det finns inslag av nord- engelska terrierraser såsom Skye- och Manchesterterrier. Vikten får enligt standarden vara max 3,2 kilo. Yorken är en pigg, lekfull och nyfiken liten hund, som fullkomligt står på tå för att vara sin ägare till lags- om den får rätt uppfostran. En yorkshireterrier behöver motion ocg sysselsättning, att få vara med i sociala sammanhang. Yorken har mycket temperament och behöver därför en fast hand annars blir dom omöjliga.

Tänk på att det är en hund och att den ska uppföra sig därefter. Var också medveten om att vi inte har samma språk som hunden, lär er hundens språk.